Vijf nieuwe modellen van Audi Sport voor 2020

Audi Sport heeft een nieuwe technische topman en die moet direct flink aan de bak. Voor 2020 wordt het aantal modellen dat afkomstig is van Audi’s sportafdeling uitgebreid van 11 naar 16.

De veertigjarige Oliver Hoffmann is per 1 oktober aangesteld als Head of Technical Development van Audi Sport GmbH. Hij neemt de plaats in van Stephan Reil. Hoffman moet er onder andere voor gaan zorgen dat het aantal modellen van Audi Sport wordt verhoogd van 11 naar 16.

Momenteel heeft Audi Sport, voorheen Quattro GmbH, een portfolio dat uit 11 modellen bestaat. Zo bestaat het gamma van het merk uit de RS3 Limousine, de RS Q3, de RS Q3 Performance, de RS6 Avant, de RS6 Avant Performance, de RS7 Sportback, de RS7 Sportback Performance, de TT RS Coupé en Roadster, de R8 Coupé, de R8 Spyder en de S8. Die laatste gaat er binnenkort uit als de nieuwe A8 om de hoek komt kijken, maar keert ongetwijfeld in een nieuwe vorm terug. Het valt nog te bezien welke RS-modellen Audi Sport aan zijn portfolio toevoegt. Reken in ieder geval op de komst van een RS Q8.

Bron: Autoweek
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *